Fantastisch openingsconcert Viola Viola festival!

flyer-logo-esther-apituleyWe hebben net mogen genieten van een fantastisch theatraal concert o.l.v. Esther Apituley. Esther opende met een gewaagd solostuk: de Chaconne van Johann Sebastián Bach.

Het festival orkest speelde een van de strijkkwartetten van Schulhoff, een weinig gehoord stuk, waar het publiek ademloos naar luisterde. De moderne componisten werden niet geschuwd. Ook John Cage stond op het programma. Het publiek werd per microfoon gevraagd op zijn/ haar beelden met elkaar te delen.

Na de pauze stond een sublieme schoonmaakster als soliste op het podium in het requiem van Gabriel Faure. Wanneer u zich afvraagt hoe je dit allemaal in een concert krijgt, kom dan morgen naar Haarlem om meer van het festival mee te maken!

Karin Dolman, DVS