Visie

Visie
De Dutch Viola Society is hét communicatie en informatie – platform voor iedereen met een passie voor de altviool. De organisatie promoot actief het bespelen van de altviool.
De stichting streeft ernaar alle geïnteresseerden iets te bieden, van amateur tot professional, van docenten tot vioolbouwers, van luisteraars tot organisatoren en dit in samenwerking met vele organisaties die voor eenzelfde doel gaan en de altviool en haar muziek een warm hart toedragen.

Missie
De missie van de Dutch Viola Society is om de altviool in al haar facetten door heel Nederland aan het licht te brengen. Om de bekendheid van en aandacht op de altviool te vestigen ondersteunt en organiseert de Dutch Viola Society activiteiten voor professionals, amateurs, studenten, componisten en muziekliefhebbers. Het doel hiervan is om de talrijke mogelijkheden en de pracht van de altviool bloot te leggen.

Doelstellingen
– Het promoten van de altviool door heel Nederland
– Het samenbrengen van altviolisten om ideeën, kennis en inspiratie uit te wisselen
– Het promoten van de Nederlandse altvioolcultuur in het buitenland
– Het tot stand laten komen van nieuw repertoire voor de altviool
– Het bevorderen van uitvoeringen, kennis en verdieping in het altvioolrepertoire

Strategie
De Dutch Viola Society zal door middel van nieuwsbrieven, social media, de website en andere media geïnteresseerden informeren over alle activiteiten en concerten die plaats vinden rondom de altviool. De organisatie zal zelf evenementen en concerten organiseren, maar ook een medium zijn waar andere organisaties hun evenement op kunnen promoten.

De organisatie zal ook als een informatieplatform fungeren. Zo zullen bijvoorbeeld reglementen betreffende het organiseren van een concours worden gecommuniceerd, maar ook informatie over het instrument zelf.

Verder zal de website ook plaats bieden aan een forum, waar docenten en vioolbouwers hun diensten aan altviolisten kunnen aanbieden, men vragen kan stellen of gewoon kan discussiëren over de altviool en alles wat eromheen gaande is.

Een belangrijk aspect van de Dutch Viola Society zijn de ‘vrienden’: zij zullen als vriend op de hoogte gehouden worden over alle evenementen en daarbij profiteren van speciale ‘vrienden’-evenementen en kortingen.

De stichting wil dat iedereen zich kan vinden in de activiteiten van de DVS, daarom staan wij altijd open voor input! Stuur een mail naar mail@dutchviolasociety.nl met informatie, vragen, adviezen en ideeën.

Status
De jaarverslagen van onze activiteiten zijn hier te vinden. Daarnaast is de volgende samenvattende presentatie van status en plannen (PDF) geleverd bij de 3e Nationale Altvioolbijeenkomst in Amsterdam, februari 2017.