#CremonaBlog Day 0: Intrada

De DVS is aanwezig bij het International Viola Congress 2016 in Cremona. Hier brengen DVS-bestuursleden Kristofer Skaug en Karin Dolman dagelijks verslag.

Jump to English Translation below.

Maandag 3 oktober 2016

Na ruim een jaar aftellen kon ik eindelijk in het vliegtuig stappen om naar het Internationaal Altvioolcongres in Cremona af te reizen! Met Alitalia naar Milaan, en vervolgens met huurauto een uurtje over de snelweg jakkeren tot je deze afslag tegenkomt:

127Wat mooi, het is net de keus tussen Gasparo da Saló en Maggini (rechtdoor) en Stradivarius, Amati en Guarneri (rechtsaf!). In dit geval niet zo moeilijk, want in Brescia is er deze week geen altvioolfeestje.

Cremona is waarlijk een kloppend hart van de viool(bouw)kunst. Er zit op iedere hoek wel een vioolbouwer, en de stad hangt vol met posters van diverse congressen en festivals. Afgelopen week was hier de jaarlijkse MondoMusica, een van de belangrijkste internationale beurzen voor instrumentenbouwers.

131

Morgen barst het feestje hier in Cremona pas los, maar vanavond al belandde ik al middenin de internationale ViolaSociety-bobo-top op het terras waar we een pizza aten. Een aantal collega ViolaSociety bestuursleden uit Amerika, Nieuw Zeeland, Duitsland en Italie. En last but not least Dana Zemtsov, die hier als jonge eregast en soliste optreedt.

Morgen komt ook de rest van de nederlandse delegatie aan, we zijn hier met zo’n 12 mensen uit en namens Nederland!

Vanaf nu ben ik voornemens om elke avond een verslag te posten.

Hold on to your hats!

Kristofer Skaug

English Translation:

Monday October 3rd, 2016

After more than a year of counting down, I could finally board the plane for Cremona and the International Viola Congress! Having travelled with an Alitalia flight to Milan, subsequently a rental car brought me to Cremona within an hours’ drive.

Cremona is truly a beating heart of the world of string instruments (making). All over the place you see luthiers’ shops (there are some 150 of them!), and all over town you see posters announcing workshops and festivals. Only last week, Cremona hosted the yearly Mondomusica exhibition, one of the most important international trade shows for instrument builders (not just string instruments).

The actual congress starts tomorrow, but this evening I already landed in the midst of various Viola Society notables from the U.S., New Zealand, Germany and Italy during an unpretentious pizzeria meal. And last but not least I met Dana Zemtsov, who is here in the capacity of Honorary Guest and performing soloist.

Tomorrow we will be at full strength, the Dutch delegation consists of a total of 12 people. From this point on I hope to be able to post a report every evening before going to sleep.

Houd je hoed vast!

Kristofer Skaug