Verslag “Uit de keuken van” Prunella Pacey

door Vincie Faas

Op zaterdag 6 februari nam ik deel aan de workshop door Prunella Pacey “in de keuken van..”. ’s Ochtends vroeg om 10u begonnen we gezamenlijk met een kopje thee en een voorstelronde. We waren met een select gezelschap waardoor dit ook goed mogelijk was.

IMG_0422Alvorens we gingen spelen namen we de tijd voor een warming-up. Beide voeten stevig op de grond staan en je spieren ontspannen is de basis voor het altviool spelen. Nadat iedereen ontspannen en los was mocht iedere deelnemer een stuk spelen. Omdat we met een klein groepje waren was er voor iedereen voldoende aandacht. Individuele oefeningen werden afgewisseld met groepsoefeningen. Van streektechniek tot klank maken. Zowel de linker- als de rechterhand kwam aan bod.

Rond 13u stond er een heerlijke lunch voor ons klaar in de keuken. Op ons gemak hebben we hiervan kunnen genieten.

Na de lunch zijn we nog verder gegaan met altviool spelen. Ikzelf mocht een aantal stokken van Prunella proberen en ervaren hoe groot het verschil kan zijn in je spel. Erg leuk om mee bezig te zijn en leuk om de reactie van anderen te horen hierover. Nadat iedereen had gespeeld en tips had meegekregen om mee aan de slag te gaan, sloten we de dag af met een yogasessie. Nog even totaal ontspannen na een intensieve dag. Alle informatie laten bezinken om vervolgens tevreden met veel nieuwe ideeën naar huis te gaan.