Bestuurswisselingen: Ursula Skaug nieuwe Secretaris DVS

Met ingang van deze zomer vinden er een aantal bestuursmutaties plaats binnen de DVS.

Ten eerste zal Stijn van der Schoor, die sinds de oprichting van DVS in 2012 als Secretaris in het bestuur heeft meegedraaid, zijn functie neerleggen. Wij danken Stijn voor zijn jarelange trouwe inzet!

Daarnaast heeft ook Iris Frederiks, die sinds 2 jaar als student-bestuurslid in functie was, wegens drukte besloten om te stoppen.

Om beide vacatures tegelijk te vullen, stapt Ursula Skaug in het bestuur als Secretaris en student-bestuurslid. In het onderstaande stelt ze zich aan jullie voor.

(lees hier een compleet overzicht van huidige bestuurssamenstelling).


Ursula Skaug (foto: Keke Keukelaar)

Mijn ouders zijn bepaald niet standaard; mijn moeder is beiaardier/arts en mijn vader is ruimtevaart-ingenieur en amateur-altviolist (en ook bestuurslid DVS). Ik vond het vrij normaal om ‘s ochtends met mijn moeder in een cabine hoog op de toren naar het carillon te luisteren, en – toen ik iets ouder was – in slaap te vallen bij mijn vaders kamermuziekgeluiden. Bij deze opleiding mochten muzieklessen niet ontbreken, en zo begon ik met viool spelen toen ik vier was. Vanaf mijn zevende kwamen daar ook pianoles en veel koorzang aan de Kinderkoor Academie Nederland bij.

Ik besloot in 2007 om over te stappen op de altviool. Ik kreeg daarna ruim acht jaar les van Julia Dinerstein aan het Rotterdamse Hellendaal Instituut. In die acht jaar ben ik ook begonnen met het spelen in jeugdorkesten zoals het Stanislas (school)orkest, het Concerto Grosso en Viotta Jeugdorkest, waar ik ontdekte dat altviool spelen écht leuk is, en dat ik heus niet de enige was die het liefst hele weekenden muziek maakte. Sinds september 2015 studeer ik altviool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Mikhail Zemtsov.

Ik ben blij dat ik de Dutch Viola Society vanaf 1 juli 2017 op deze manier mag gaan helpen. Voorheen was ik al fervent sticker-uitdeler, video-editor en spullen-sjouwer van de DVS, maar door deze functie hoop ik de altviool nog beter onder de aandacht te brengen.
Zijn er administratieve vragen of klopt er iets niet met uw gegevens? Mail dan naar: secretaris@dutchviolasociety.nl.