Doe Mee! DVS Ensemblesessie tijdens ViolaViola Festival 2014

Op zaterdag 17 mei 2014 organiseert de DVS tijdens het Open Podium van het ViolaViola festival in Haarlem een ad-hoc optreden van altvioolensembles. Dit vindt plaats in de Van Warmerdamzaal van de Philharmonie tussen 1415-1430u. Hier gaan wij enkele stukken, al dan niet origineel gecomponeerd of bewerkt voor altvioolensemble, uitvoeren.ForzaViolaOmdat er wel publiek verwacht wordt, is het niet de bedoeling dat we dit helemaal van blad gaan spelen, maar wel vantevoren thuis wat noten kunnen studeren. We hopen wel dat je zin hebt om mee te doen!

Je kunt de bundel met bladmuziek (4 stemmen) hier downloaden:

ViolaViola_DVS_Ensembles_Boek_A      ViolaViola_DVS_Ensembles_Boek_B
ViolaViola_DVS_Ensembles_Boek_C      ViolaViola_DVS_Ensembles_Boek_D

Neem graag contact met ons op (mail@dutchviolasociety.nl) om af te stemmen welke partij je voor je rekening neemt (A/B/C/D). Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen uiteindelijk een aantal stukken in meervoudige bezetting gespeeld worden, anderen worden in kleinere groepen van 4 uitgevoerd.

Luistervoorbeelden:
We hebben opnames van de gekozen stukken verzameld zodat je die kunt beluisteren, als je je afvraagt hoe ze klinken.
Horn, Sporades Suite (audio);  Puccini, Crisantemi (YouTube);
Mendelssohn, String Sinfonia in Bb (YouTube); Engano, Bach for Oscar (audio)
Telemann: Concerto for 4 violas (audio); Irish trad., Green Groves of Erin (YouTube); Schubert, Moments Musicaux (YouTube, originele pianoversie, Horowitz)

We verheugen ons op een leuk uurtje samenspelen, tot ziens in Haarlem!