Workshop 21/02/2015: Masterclass Mikhail Zemtsov Delft

Serie masterclasses altviool in het Rietveldtheater Delft

In 2015 organiseert de Dutch Viola Society in samenwerking met Muziekburo Marée en Theaternetwerk Delft een serie masterclasses altviool die worden gekoppeld aan de concertserie ‘Ongehoord Subliem’, een eigenzinnig klassiek muziekpodium in het Rietveldtheater in Delft. De masterclasses worden gegeven door altviolisten Mikhail Zemtsov, Karin Dolman en Emlyn Stam, die ook in de concertserie optreden.

De masterclasses zijn openbaar en zijn afzonderlijk te bezoeken, maar mooier is natuurlijk dit te combineren met een concertbezoek.

Mikhail Zemtsov zal samen met gitarist Enno Voorhorst als “Duo Macondo” een programma brengen vol Spaanse en Latijns Amerikaanse klanken.

Masterclass door Mikhail Zemtsov
Aan de masterclass kunnen drie deelnemers meedoen, die op volgorde van inschrijving worden toegelaten. De masterclass van Mikhail Zemtsov is primair bedoeld voor conservatoriumstudenten, maar ook afgestudeerde altviolisten of gevorderde amateurs zijn welkom.
Mikhail_Zemtsov_2Naast zijn aanstellingen als hoofdvakdocent bij de conservatoria in Utrecht en Den Haag, is Mikhail Zemtsov als altviolist een alleskunner. Hij is jarenlang de solo-altist bij het Residentieorkest geweest. Hij is een veelgevraagde freelance kamermusicus, en sinds vorig jaar is hij de vaste altist van het gerenommeerde Utrecht String Quartet. Samen met zijn broer, echtgenote en dochter heeft hij tevens in 2010 het inmiddels bekende Zemtsov altvioolkwartet opgericht. Al deze ervaringen maken hem tot een fenomenaal docent. Hij geeft ook veel cursussen in binnen- en buitenland. Een must om een masterclass bij Zemtsov te hebben gevolgd!
Aanmelden: (voor deelname masterclass)
Je kunt je aanmelden via onze inschrijfformulier
Locatie:
Rietveldtheater
Rietveld 49, Delft  (op 10 minuten lopen van station Delft CS).

Datum en tijd:
Masterclass: Zaterdag 21 februari 2015, aanvang 16.00 uur
Recital Duo Macondo: Zondag 22 februari 2015, aanvang 11:30 uur

Kosten:
Masterclass:  deelnemers €20,- (DVS vrienden gratis), toehoorders €5,-
Recital:  €12,50 (bij inlevering van masterclasskaart krijg je €2,50 korting op het concert)