Lawrence Power concert en masterclass groot succes

Vandaag (21 oktober) was het dan eindelijk zover; na het spetterende zondagochtend concert van maestro Lawrence Power op 20 oktober, was het nu de beurt aan 3 jonge altvioolstudenten om zich te bewijzen op het podium. In de Jurriaanse Zaal in de Doelen vonden vandaag de masterclasses, gegeven door de Britse altvioolvirtuoos, plaats terwijl een verrassend groot publiek toekeek. Geheel in stijl konden de studenten zich ontspannen in de prachtige solistenkamers die, naast een wc en douche, ook een tv bezaten. Om 11.00 precies begon, met Britse stiptheid, de eerste deelnemer Stijn. Lawrence benadrukte dat zijn strijkstok vele malen groter kon zijn en dat communiceren naar het publiek een van de belangrijkste punten zijn die een solist in acht moet nemen. De tweede deelnemer Jurriaan dook samen met de maestro heel diep in het stuk. Ook bij hem was het belangrijk om zich bewust te zijn van zijn stokgebruik en variatie in de vibrato werd benadrukt. Bij de laatste deelnemer Ana probeerde Lawrence meer rust en een heldere toon in haar Brahms te creëren.

Gespeeld:
Stijn van der Schoor – Sjostakovich Altvioolsonate
Jurriaan Klapwijk – Bowen Fantasy
Ana Valero Betran – Brahms Sonate in F

Morgenavond 22 oktober speelt Lawrence Power samen met pianist Simon Crawford-Phillips een dansvoorstelling i.s.m. de Rotterdamse dansacademie Codarts. Het concert begint om 20.15 en is in de grote zaal van de Doelen, Rotterdam. Als vriend van de Dutch Viola Society kunt u met “actiecode DVS” voor 16 euro naar deze voorstelling. 
P1030117