Sunniva Skaug wint 2e Prijs in Maassluis

De Delftse altvioliste Sunniva Skaug (15 jaar) heeft afgelopen week de 2e prijs gewonnen bij de 60e editie van het Jong Talent Concours Maassluis (voorheen de Maassluise Muziekweek), in de categorie 13-17 jaar. Het deelnemersveld in deze leeftijdscategorie telde 45 talenten uit heel Nederland op allerlei verschillende instrumenten. De (hoofdprijs)winnaar werd de bastrombonist Pelle van Esch (17).

Sunniva ontvangt haar prijs uit de handen van de burgemeester van Maassluis, Edo Haan

Bij haar voorspeelbeurt speelde Sunniva het langzame deel uit het altvioolconcert van Henk Badings, en een dans van de Georgische componist Sulkhan Tsintsadze, met begeleiding van Natasja Douma op de piano.

Sunniva heeft altvioolles bij Julia Dinerstein bij het Hellendaal-instituut in Rotterdam, en ze speelt op een altviool gebouwd door Daniël Royé in 2016.

Officiële berichtgeving:
https://maassluisemuziekweek.nl/nieuws/mmw/de-prijswinnaars-van-jong-talent-concours-maassluis-2019-zijn-bekend

Ontzettend gefeliciteerd!