Workshop 21/03/2015: Masterclass Karin Dolman Delft

Serie masterclasses altviool in het Rietveldtheater Delft

In 2015 organiseert de Dutch Viola Society in samenwerking met Muziekburo Marée en Theaternetwerk Delft een serie masterclasses altviool die worden gekoppeld aan de concertserie ‘Ongehoord Subliem’, een eigenzinnig klassiek muziekpodium in het Rietveldtheater in Delft. De masterclasses worden gegeven door altviolisten Mikhail Zemtsov, Karin Dolman en Emlyn Stam, die ook in de concertserie optreden.

De masterclasses zijn openbaar en zijn afzonderlijk te bezoeken, maar mooier is natuurlijk dit te combineren met een concertbezoek.

Karin Dolman komt in maart naar het Rietveldtheater met haar vaste pianiste Caecilia Boschman en brengt een Nederlands programma mee met o.a. Willem Kes en Jan Willem Nelleke.

Masterclass door Karin Dolman

Aan de masterclass kunnen drie deelnemers meedoen, die op volgorde van inschrijving worden toegelaten.

Deze masterclass is gericht op jongeren van 12 tot 18 jaar die overwegen om een muziekstudie te gaan doen. Juist deze groep musici is voor Karin Dolman een uitdaging.
Karin_2

Altvioliste Karin Dolman heeft al sinds haar 17e een eigen lespraktijk. Vele jongeren vonden onder haar bezielende leiding hun weg in de muziek. Haar kracht is om te enthousiasmeren, en zij geeft haar leerlingen een goede basis om aan een conservatoriumstudie te beginnen.

Ook haar jarenlange ervaring op de grote podia met het DoelenKwartet en met haar vaste pianiste Caecilia Boschman geven haar de expertise die een docent nodig heeft om een toekomst in de muziek te garanderen.

Sinds 2012 is Karin Dolman als hoofdvakdocent altviool verbonden aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. In de zomermaanden is er altijd de gelegenheid voor conservatoriumstudenten of violisten die willen overstappen op de altviool om aan haar masterclasses in Dordrecht deel te nemen.

Aanmelden: (voor deelname masterclass)
Je kunt je aanmelden via onze inschrijfformulier

Locatie:
Rietveldtheater
Rietveld 49, Delft  (op 10 minuten lopen van station Delft CS).

Datum en tijd:
Masterclass: Zaterdag 21 maart 2015, aanvang 16.00 uur
Recital Duo Dolman/Boschman: Zondag 22 maart 2015, aanvang 11:30 uur

Kosten:
Masterclass:   deelnemers €20,- (DVS vrienden gratis), toehoorders €5,-
Recital:  €12,50 (bij inlevering van masterclasskaart krijg je €2,50 korting op het concert)