Workshop 25/04/2015: Masterclass Emlyn Stam, Delft

Serie masterclasses altviool in het Rietveldtheater Delft

In 2015 organiseert de Dutch Viola Society in samenwerking met Muziekburo Marée en Theaternetwerk Delft een serie masterclasses altviool die worden gekoppeld aan de concertserie ‘Ongehoord Subliem’, een eigenzinnig klassiek muziekpodium in het Rietveldtheater in Delft. De masterclasses worden gegeven door altviolisten Mikhail Zemtsov, Karin Dolman en Emlyn Stam, die ook in de concertserie optreden.

De masterclasses zijn openbaar en zijn afzonderlijk te bezoeken, maar mooier is natuurlijk dit te combineren met een concertbezoek.

Het Ysaÿe strijktrio bestaat uit violiste Rada Ochvarova, altviolist Emlyn Stam en cellist Willem Stam. Dit hartveroverende strijktrio brengt u in vervoering met een grandioos modern programma.

Masterclass door Emlyn Stam

Aan de masterclass kunnen drie deelnemers of ensembles meedoen, die op volgorde van inschrijving worden toegelaten. Voor deze masterclass kunnen individuele altviolisten zich aanmelden, maar ook voor ensembles is deze masterclass geschikt. Een conservatoriumstudie is wel een vereiste voor alle deelnemers.

Altvioolvirtuoos en begenadigd improvisator Emlyn Stam is zeer actief in de kamermuziek door heel Europa. Er kan geen festival voorbij gaan of zijn naam prijkt in het programmaboek. Het onlangs uitgevoerde dubbelconcert van Willem Jeths (gespeeld met Frank Brakkee) tijdens het internationaal altvioolcongres in Portugal werd alom bejubeld. En wat is dan mooier om van deze enthousiaste nog jonge altviolist te worden bestookt met raad en daad.

Emlyn_trio
 

Aanmelden: (voor deelname masterclass)
Je kunt je aanmelden via onze inschrijfformulier

Locatie:
Rietveldtheater
Rietveld 49, Delft  (op 10 minuten lopen van station Delft CS).

Datum en tijd:
Masterclass: Zaterdag 25 april 2015, aanvang 16.00 uur
Concert Trio Ysaye: Zondag 26 april 2015, aanvang 11:30 uur

Kosten:
Masterclass:   deelnemers €20,- (DVS vrienden gratis), toehoorders €5,-
Concert :  €12,50 (bij inlevering van masterclasskaart krijg je €2,50 korting op het concert)