Workshop 06/04/2014: Improviseren uit je eigen gereedschapskist

Oene van Geel, winnaar Boy Edgarprijs zal u een blik geven in de keuken van de improvisatietechnieken. (Max 20 deelnemers)
Oene:
We improviseren allemaal de hele dag door. Een concreet voorbeeld is dat wanneer we met een ander persoon in gesprek zijn we ook van te voren niet weten wat er gezegd gaat worden en hoe het gesprek zich gaat ontwikkelen.
Natuurlijk zijn er formules: ‘mag ik twee bruine broden?’ – ‘gesneden?’ etc. Handig, maar het meest interessant zijn toch de gesprekken waar het over werkelijke interesse in de ander gaat of waar er een discussie is.
Mijn insteek voor de workshop is dat we gaan improviseren zonder ook maar iets van blad te lezen. Ieder van ons heeft zijn / haar muzikale gereedschapskist. Die is bij iedereen anders en dat is prima. Vanuit die verschillende achtergronden gaan we het elkaar improviseren / communiceren. Zelf heb ik al vaak workshops gegeven op deze manier en het was altijd, voor mij, een heel interessant samenzijn.

Het is niet belangrijk dat je al een hoog niveau hebt, maar kom zeker ook als je dat wel hebt.

Locatie & tijd

Codarts, Rotterdams Conservatorium, Kruisplein 26
06/04/2014    12:00-17:00

Altviolist / componist Oene van Geel (1973) is een muzikale avonturier. Beïnvloed door jazz, Indiase muziek, kamermuziek en vrije improvisatie, zet hij zijn virtuoze improvisatievaardigheden en zijn compositietalent in voor een breed scala aan muzikale activiteiten.

Hij tourde in Europa, India, Japan, de Verenigde Staten en Canada.
Als speler is hij momenteel actief met: Zapp4, Estafest, The Nordanians en OOOO.

Naast het spelen met deze formaties wordt hij regelmatig uitgenodigd als improviserend gastsolist.