Workshop 22/03/2014: Etudes

Deze workshop is bedoeld voor conservatoriumstudenten om hun kunde in het spelen en studeren van Etudes nog te perfectioneren. De Workshop staat onder leiding van Marjolein Dispa altviooldocente aan het Amsterdams Conservatorium. De workshop begint om 11.00 uur en zal afgesloten worden met het voorspelen van de etudes om ongeveer 16.30. Iedere deelnemer krijgt ongeveer 45 minuten les. De lessen zijn openbaar.

Locatie:
Conservatorium van Amsterdam
Oostdokskade 151 (op loopafstand van het Centraal Station)

Kosten:
De workshop kost €20,- (vrienden DVS gratis)

Marjolein Dispa volgde haar opleiding bij Ervin Schiffer in Tilburg, Amsterdam en Brussel en studeerde kamermuziek bij het Amadeus-Kwartet aan de ‘Kölner Musikhochschule’. Ze was prijswinnaar bij de ‘Internationale Musiktage Goslar’, het Charles Hennen kamermuziekconcours en was met het NOG-Ensemble laureaat bij de presentatieconcerten van het Nederlands Impresariaat.

Van 1992 tot 1998 was zij Solo-altiste van het Zweedse kamerorkest ‘Camerata Nordica’. Sedert vele jaren maakt zij als vaste remplaçant deel uit van Combattimento Consort Amsterdam en is een regelmatig te gast bij verschillende internationale kamermuziekfestivals en masterclasses (Mahler Academie te Bolzano, Fredener Musiktage, Orlando Festival, Peter de Grote Festival etc.). De afgelopen jaren speelde ze een concertserie rond de solowerken van Telemann en Bach. Sinds 2010 maakt Marjolein deel uit van Het Jenufa Kwartet.

Marjolein Dispa is als Hoofdvakdocent Altviool en Kamermuziek verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.