Brett Dean, altviolist en componist – uitgevoerd door het DoelenKwartet

Brett_DeanDe Australische componist Brett Dean (1961) speelde 14 jaar lang als altviolist bij de Berliner Philharmoniker. Sindsdien is hij in Duitsland blijven hangen als kamermusicus en componist.

Hij is dit jaar “Composer in Residence” van De Doelen Rotterdam, waar een reeks concerten heeft geprogrammeerd staat, met het werk van Dean als rode draad. Er is in dit verband vorig week een mooi interview met hem verschenen, gemaakt door Thea Derks van Muziek van Nu.

A.s. weekend bijt het DoelenKwartet het spits af in deze Brett Dean concertreeks, met een uitvoering van zijn strijkkwartet. Op het programma staan naast het werk van Dean ook stukken van Takemitsu en de Raaff.

Zaterdag 25 januari vindt het concert plaats in de Doelen, om 20.30u.
Zondag 26 januari vindt het concert plaats in het Rietveldtheater in Delft, om 11.30u.