In Memoriam Ron Ephrat

De Dutch Viola Society neemt met grote verslagenheid kennis van het overlijden van altviolist Ron Ephrat op 15 september jl.

Ron was hoofdvakdocent altviool bij Codarts, het Koninklijk Conservatorium en het Utrechts Conservatorium. In al die jaren heeft hij met zijn oneindige kennis van de altviool en zijn ervaring, ongekende passie en gedrevenheid voor muziek vele studenten, collega’s en vrienden geïnspireerd. Hij was zeer gerespecteerd en speelde kamermuziek met de allerbeste muzikale partners op het hoogste niveau. Ron was aanvoerder van de altvioolsectie en solo altviolist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Ook na zijn pensionering is hij fervent doorgegaan met lesgeven. Hij kon het niet laten om zijn kennis door te geven aan jonge mensen.

Veel van zijn oudstudenten hebben een goede plek in het internationale muziekleven veroverd.

Wij zullen hem niet vergeten. Onze welgemeende condoleances aan Ron’s familie.