Elin Haver scoort als landelijke finaliste bij het PCC

De jonge altvioliste Elin Haver (17 jaar) uit Amstelveen schopte het dit jaar tot de landelijke finale van het Prinses Christina Concours. Het gebeurt niet vaak dat een solo altviolist(e) in deze finale staat. In de zware Categorie 2 (15-18 jaar), waar er verder slechts één (1e) prijs werd uitgereikt, ontving Elin een Eervolle Vermelding en de Muziekhaven Prijs: coaching en optreden in Muziekhaven in Zaandam in seizoen 2020/2021. Last but not least kreeg Elin één van de drie felbegeerde publieksprijzen – een financiële bijdrage ter bevordering van de muzikale ontwikkeling, aangeboden door de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.

De DVS feliciteert Elin van harte met deze fraaie prestatie!

Ze speelde in de finale Apres un Reve van Fauré, en delen uit de F.A.E. sonate van Brahms. Hier is de link naar haar optreden:

Elin heeft les bij Judith Wijzenbeek (Sweelinck Academie Amsterdam), en bespeelt een altviool van Matthieu Besseling, ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

In de PCC-finale was overigens ook altvioliste Ida Weidner (19 jaar, Amsterdam) actief in ensembleverband met het Kandinsky kwartet, dat een Eervolle Vermelding kreeg in Categorie 3.

Lees hier de volledige uitslag van de landelijke finale van het Prinses Christina Concours 2020.

.