Elin Haver wint 1e prijs bij PCC West-2

Het Concoursseizoen 2020 is weer volop begonnen. In Zaandam en Haarlem werd afgelopen weekend de Regiofinale West-2 van het Prinses Christina Concours (PCC) gehouden. In deze regio is de competitie (zeker bij de strijkers) heel zwaar, het is dus extra leuk wanneer een altviolist(e) hier met een prijs wordt beloond.

Elin Haver in actie bij de finale. (Foto: MajankaFotografie/PCC)

De 16-jarige altvioliste Elin Haver uit Amstelveen won de 1e Prijs in Categorie 2 (15-19 jaar). Ze speelde in deze finale het 3e deel uit de 1e cellosuite van Bach en het Scherzo uit de F-A-E sonate van Brahms. Elin viel vorig jaar al op bij het Brittenconcours in Zwolle, waar ze een mooie 2e prijs kreeg. Ze is leerlinge van Judith Wijzenbeek bij de jong talentenklas van het Conservatorium van Amsterdam.

Naast de eervolle titel won ze ook een optreden met het Monward Consort, (aangeboden door de Stichting Kamermuziek Warmond), en een plek in de Nationale Halve Finale van PCC, op zondag 5 april as.

Bij deze regiofinale kreeg tevens de 18-jarige altviolist Simon Rosier uit Zoetermeer een eervolle vermelding.

De DVS feliciteert beiden van harte – trots op “onze” altviolisten! 🙂

De volledige uitslag van PCC West-2 2020 vindt u hier.