Gratis workshop “Irish Folk” met Gilles Rullmann!

This just in“, een leuke aanbieding voor DVS-leden (leeftijd 14+): Op zondag 22 april as. wordt in het kader van het Meespeel Atelier Den Haag een workshop “Irish Folk” aangeboden, geleid door violist/zanger/gitarist Gilles Rullmann.
Vrienden van de DVS zijn welkom, en mogen gratis meedoen.
Begintijd: Sessie 1: ca. 10.30u  en Sessie 2: 12.30u (kies één – vraag exacte tijden!)
Duur: ca. 80 minuten.
Locatie: Foyer van de Glazen Zaal in de Muziekacademie Den Haag (Raamweg 36).
Hier een toelichting van Gilles:
Ierse muziek is soms opzwepend, soms melancholisch, maar altijd is er die swing, die cadans waarbij de voeten niet stil kunnen blijven, het lichaam heen en weer begint te wiegen en het hoofd licht wordt. Dat is de swing die we in deze workshop gaan proberen te vatten!
 
Ierse muziek is een orale traditie: de muziek wordt meestal op het gehoor doorgegeven van de ene op de andere muzikant. Door die aanpak komt de cadans, het ritme, de swing, de dynamiek, de frasering vanzelf met de melodie je hoofd binnen. De muzikaliteit gaat voor de noten uit. Op deze manier met muziek maken bezig zijn is voor veel deelnemers een enorme bevrijding. Dus kom langs en neem een Ierse tune mee van het Meespeel Atelier Den Haag
Bio Gilles Rullman:
In de reiswieg lag Gilles al achterop het podium bij optredens van de folkgroep Crackerhash, dus dat er muziek gemaakt ging worden was onvermijdelijk: op 8-jarige leeftijd begon hij viool te spelen. De Ierse traditionele muziek trok het meest, dus vertrok hij tien jaar later naar Ierland om zich verder in die stijl te bekwamen. Bij de Traditional Music Society van het University College Dublin gaf hij vioolles. Vele bezoeken aan Ierland volgden.
Gilles speelt in verschillende groepen, geeft (veelal viool-)les en is leraar Alexandertechniek, gespecialiseerd in blessures bij vioolspelen. Zijn Ierse muziekworkshops zijn al ruim 15 jaar zeer geliefd.
Interesse?
Geef je van tevoren op bij Sidonie Riha, Kamermuziek Ateliers Nederland
mobiel: 06-47804890 / e-mail: info@kamermuziekateliers.nl