Ensemble Royaal – 13 Altviolen van het Koninklijk Conservatorium

Er staat iets heel bijzonders te gebeuren bij de 50e editie van het jaarlijkse Spring Festival van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag: Het festivalensemble ENSEMBLE ROYAAL, dat elk jaar van gedaante wisselt afhankelijk van de beschikbare festivalcomposities, neemt dit jaar de vorm van een groot altvioolensemble, bestaande uit 13 altvioolstudenten van het conservatorium.

Op vrijdag 7 april as. zal dit ensemble een concert geven met eigentijdse werken voor deze bijzondere bezetting. De composities zijn voor een groot deel geschreven door studenten van de afdeling compositie, en zijn in de afgelopen week heel intensief ingestudeerd.

Het geheel staat onder leiding van hoofdvakdocent Mikhail Zemtsov.

050

Leden van Ensemble Royaal bij de repetitie

Het programma is als volgt:

Ivan Babinchak: DIALOGUING, voor 12 altviolen
João Ceitil: CHATOYAN, voor 12 altviolen en electronics
Remco Gerritsen: MIST, voor 12 altviolen
Kuba Krzewiński: SHAPES, voor 10 altviolen
John Cage: DREAM, voor solo altviool en altvioolkwartet (solo: Maria Kropotkina)
Emil Tan Erten: PRAETORIUS DANCES, voor 12 alten + electronica (olv de componist)
Louis Andriessen: REMEMBERING THAT SARABANDE, kwartet, met 13 altviolen

Leden van ENSEMBLE ROYAAL:
Elena Santana, Clara Alonso Garcia, Anastasia Krivosheina, Kardelen Buruk, Daniil Zemtsov, Rosanne Sloots, Anna Jurriaanse, Ursula Skaug, Evgeniya Peschanskaya, Lois Loos, Maria Kropotkina, Christina Schoonakker, Oksana Mukosii

Concertinformatie: 
Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium Den Haag
Vrijdag 7 april 2017, aanvang 19:30u. Entree: GRATIS!
Meer informatie …

043a