Masterclass traject: Classic Young Masters

CYM_BannerAan alle ‘altvioolminnaars’,
In het weekend 10-11 mei 2014 zal het Proefspel plaatsvinden van de stichting Classic Young Masters. Dit jaar is het Proefspel ook uitgeschreven voor altviool (en dat is maar eens in de 3 jaar!).
Classic Young Masters is opgericht met als doel het scouten en begeleiden van bijzonder talent in de klassieke muziek in de leeftijdscategorie van 15 t/m 20 jaar.
De selectieprocedure van het project; ‘Leerling Gezel Meester, bestaat uit twee onderdelen: het ‘Proefspel’ en de ‘Meesterproef ‘. Het begeleidingstraject is een individueel ‘pakket op maat’ met aanvullend workshops, een laureatenconcert en concerten.
Het is een eer als je uitverkoren wordt als Classic Young Masters omdat je dan de kans krijgt in een persoonlijk begeleidingstraject alle hulp in te roepen die nodig is om verder te komen zowel in je persoonlijke als in je muzikale ontwikkeling. CYM is vraagbaak en bemiddelaar.
Om aan het Proefspel mee te kunnen doen moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. De beoordelingscommissie bestaat uit vakmusici en zij bepalen wie er mag spelen in de Meesterproef. Alle kandidaten krijgen in een gesprek met leden van commissie terugkoppeling over hun spel en deelnemers en docent ontvangen aanvullend een rapportage waarin bevindingen en advies zijn samengevat.
De Meesterproef is een feestelijke presentatie in de Jurriaanse Zaal van Concert- en congresgebouw de Doelen in Rotterdam voor publiek en een breed samengestelde commissie van professionals uit de muziekwereld (nationaal en internationaal) en media. Hier wordt bepaald wie de Classic Young Masters zijn die voor het individuele begeleidingstraject in aanmerking komen. Alle geselecteerden voor de Meesterproef krijgen workshops en concertmogelijkheden aangeboden. CYM heeft een samenwerkingsverband met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Sinfonia Rotterdam.
Wil je hier graag aan meedoen, vul dan het inschrijfformulier op de website, en stuur een mailtje voor verdere informatie aan: info@classicyoungmasters.nl
Classic Young Masters helpt jonge talenten te excelleren.
 
Deadline inschrijven: verlengd tot 7 april 2014 (was 1 april)
Meer informatie, criteria en inschrijfformulieren via de CYM website:
www.classicyoungmasters.nl/het-traject/het-proefspel